Estudiu histórico-etimolóxicu de la toponimia mayor del términu municipal d’Ordás (Llión) = A historical-etymological study of the major place-names of Ordás (León) - Alvarez-Balbuena García, Fernando (Añada: revista d’estudios llioneses, 2020)
Resume Nesta contribución proponse ou revísase la etimoloxía de los topónimos mayores del municipiu llionés d’Ordás na súa forma popular y autóctona, poniendo atención particular no tiempu (y na llengua) na que se produz la toponimización de las unidades estudiadas, asina cumo na distinción –cuando yía relevante– entre la etimoloxía y la motivación toponímica. Abstract In this paper a proposal –or a review– is made for the etymology of the autochthonous major place-names of the municipality of Ordás (León). Particular attention is paid to the time at which toponymization of these units occurred (and to the language in which it occurred), as well as to the distinction –when relevant– between etymology and toponymic motivation.